• 1

Welkom op de website van Christelijk Harmonieorkest Excelsior uit Ermelo. Excelsior is een bruisende muziekvereniging van en voor Ermelo. Op een gezellige manier willen wij jong en oud de mogelijkheid bieden om muziek te maken en deel te nemen aan het verenigingsleven van Excelsior. Naast de concerten die we zelf organiseren zijn wij als vereniging ook regelmatig van de partij bij activiteiten in het dorp, zoals Koningsdag, Dodenherdenking en Fête de l'Musique.

Koninklijke erepenningDe vereniging is opgericht in 1893. Bij het honderdjarige bestaan heeft de vereniging (op 30 april 1993) de koninklijke erepenning ontvangen van Hare Majesteit de Koningin. Nu, bijna 125 jaar later bestaat Excelsior nog steeds en staat de combinatie van gezelligheid en het samen muziek maken nog altijd hoog in het vaandel. Excelsior is een vereniging die voor elke soort muzikant iets te bieden heeft. Het maakt niet uit of je een ervaren of een beginnende muzikant bent, voor een ieder is er wat wils. Voor de muzikant die net is begonnen, is het leerlingenorkest een goede leerschool. Hier worden de eerste beginselen van het muziek maken en het samenspelen in een orkest aangeleerd. Dit orkest vormt een goede opstap naar het jeugdorkest, waarin muzikanten spelen die al enige ervaring hebben. De ervaren muzikant is van harte welkom bij het harmonieorkest.

Bent u geïnteresseerd in de verschillende onderdelen van Excelsior? Komt u gerust vrijblijvend luisteren of meedoen op donderdagavond in de theaterzaal van De Dialoog waar tussen 18.00 en 22.00 uur verschillende orkesten van de vereniging actief zijn. Tevens nodig ik u graag uit om één van onze concerten en/of optredens te bezoeken. Veel informatie is op de website te vinden. Wanneer u nog andere vragen heeft, kunt u vanzelfsprekend contact opnemen met één van de bestuursleden. 

Graag tot ziens!

Rolf van den Hoek
Voorzitter Excelsior Ermelo