• 1

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Daarom is de jeugd bij Excelsior heel belangrijk. Het jeugdorkest is de kweekvijver voor het harmonieorkest van de vereniging. Het doel is dan ook om de jonge, soms ook oudere, muzikant te motiveren voor harmoniemuziek en om de disciplines van het samenspelen in een orkest onder de knie te krijgen.

Als je al wat langer speelt, kun je instromen in het Jeugdorkest. Er is geen minimale of maximale leeftijd, wel moet je al enige ervaring hebben op je instrument. De muziekstukken worden zorgvuldig samengesteld zodat iedere muzikant voldoende uitdaging heeft. Het repertoire varieert van klassiek tot popmuziek, er wordt voornamelijk muziek gespeeld die prettig in het gehoor ligt. Naast de optredens van het Jeugdorkest tijdens Fête de la Musique, optredens bij verzorgingstehuizen en het Najaarsconcert, heeft zij ook uitwisselingen met andere jeugdorkesten en speelt zij maandelijks mee met het harmonieorkest.

Het jeugdorkest is niet alleen bedoeld voor jeugdige leden. Ook volwassenen kunnen toetreden tot het jeugdorkest om als orkestmuzikant te worden opgeleid. Samen muziek maken is leuk voor alle leeftijden.

Repetitie
Heb je muziekles van een docent of ben je thuis in je eentje bezig met een instrument en lijkt het je wat? Kom eens op donderdag- avond kijken of meespelen in de Dialoog van 18.30-19.30, Raadhuisplein 4 Ermelo. 

Contact
Voor alle zaken aangaande het jeugdorkest en het volgen van muzieklessen bij één van onze docenten, kunt u ook contact opnemen met jeugdcoördinatoren Ans Schuppert en Yolanda Speelman via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.