• 1

Arjan Rutten (1977) heeft aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam hoorn gestudeerd. Hij volgde zijn lessen voor docerend/uitvoerend musicus bij Jacob Slagter, solohoornist van het Koninklijk Concertgebouworkest en volgde masterclasses bij een wereldberoemd hoorniste, Marie-Luise Neunecker. In 2004 voltooide hij met goed gevolg de masteropleiding.

Na zijn conservatoriumopleiding is Arjan als dirigent aan de slag gegaan bij fanfareorkest Maris Sonores uit Biddinghuizen. Naast het dirigent zijn, speelde Arjan als hoornist bij verschillende beroepsorkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en de Koninklijke Luchtmachtkapel.

In 2007 keerde Arjan terug bij Harmonieorkest Excelsior Ermelo, de vereniging waar hij in zijn tienerjaren vele jaren muzikant is geweest. Sindsdien heeft hij de muzikale leiding over het leerlingen- en jeugdorkest. Halverwege 2010 is Arjan tevens benoemd tot dirigent van het Harmonieorkest. Zijn doel is om op een zo'n hoog mogelijk niveau muziek te maken waarbij voorop staat dat met veel plezier en enthousiasme te werk dient te worden gegaan.

Verder is Arjan momenteel werkzaam als docent klein en zwaar koper en heeft hij zijn eigen lespraktijk.