• 1

Het harmonieorkest van Excelsior verzorgt onder leiding van dirigent Arjan Rutten diverse concerten in Ermelo en omstreken. Het orkest telt op dit moment rond de 35 muzikanten. Iedere donderdagavond wordt er door de leden van jong tot oud samen gerepeteerd op de muziekstukken die ten gehore worden gebracht tijdens de optredens. Gemiddeld treedt het orkest 8 keer per jaar op bij diverse gelegenheden zowel in Ermelo als daarbuiten. Het harmonieorkest neemt minstens 1 keer per jaar deel aan een concours of festival. Ook staan het Oranjeconcert en Najaarsconcert jaarlijks vast in de verenigingsagenda. Daarnaast zorgt het harmonieorkest regelmatig voor de muzikale omlijsting tijdens dorpsactiviteiten.

Het repertoire van het orkest is zeer gevarieerd. Bij ieder concert wordt er weer naar gestreefd om een zo gevarieerd programma te laten horen. Muziekstukken die voor de luisteraars prettig zijn om naar te luisteren en die voor de muzikanten een individuele uitdaging bieden om zichzelf te verbeteren. Zo worden er (licht) klassieke stukken gespeeld maar ook concertwerken, pop, film en marsmuziek staan met regelmaat op het programma.

Kortom, Excelsior staat voor plezierig musiceren! 

Repetitie
Bent u geïnteresseerd? Kom vrijblijvend kijken of meespelen tijdens een repetitie van het harmonieorkest op donderdagavond van 19.45-22.00 uur in de Dialoog, Raadhuisplein 4 Ermelo.

Contact
Wilt u meer informatie over het harmonieorkest neem dan contact op met de voorzitter Rolf van den Hoek.