• 1

Na het Oranjeconcert van afgelopen zaterdag gaan we alweer door naar het volgende concert dat op ons programma staat. Aanstaande zaterdag (16 april) spelen we namelijk van 15:00 tot 16:00 op het Raadhuisplein. Ermelo is bevrijd op 18 april 1945. Om dit te vieren wordt dit jaar voor de derde keer Free Ermelo georganiseerd in Ermelo. Naast Excelsior zullen er ook andere optredens zijn op het Raadhuisplein en er is een paasmarkt. Een mooie dag om het dorp in te gaan dus! Klik hier om het volledige programma van de Oranjevereniging te zien. 

 

Op 19 maart doet het jeugdorkest van Excelsior mee aan jeugdfestival Utrecht Blaast in Vleuten. Tijdens dit festival laten verschillende jeugdorkesten horen wat ze in huis hebben tijdens hun optreden en er zijn verschillende workshops voor de deelnemers. Het thema is 'superhelden en stripfiguren'. Speciaal voor dit festival is er een verplicht werk geschreven dat ieder orkest zal gaan spelen. Daarnaast heeft Excelsior zelf nog een paar stukken uitgekozen die passen bij dit thema. De jury zal na het optreden feedback geven en aan het einde van de dag volgt de prijsuitreiking. Het jeugdorkest van Excelsior speelt van 14:15 tot 14:45.

Mocht u het leuk vinden om te komen luisteren, dan bent u van harte welkom in Vleuten! De toegang is gratis. 

Na een succesvol Najaarsconcert in november, is het nu alweer bijna tijd voor ons volgende concert, het Oranjeconcert!

Het Oranjeconcert wordt al jaren uitgevoerd door Excelsior rondom andere evenementen in april, zoals Koningsdag en Free Ermelo. Dit jaar zijn we weer van de partij met een leuk en afwisselend repertoire voor jong en oud. We zullen muziekstukken laten horen die passen bij een Oranjeconcert, zoals ‘Van Oranje’ van Carl Wittrock en ‘Máxima’ van Eric Swiggers. Daarnaast komen er ook andere diverse muziekstukken aan bod, wat het een afwisselende muzikale avond maakt!

We heten u van harte welkom op zaterdag 9 april in het Kerkelijk Centrum in Ermelo. Het Oranjeconcert begint om 20:00. De kaarten voor dit concert kunnen alvast gereserveerd worden via onze website: Bestel kaarten voor ons Oranjeconcert 2022. Uw gereserveerde kaarten liggen vervolgens klaar bij de kassa in het Kerkelijk Centrum, waar u bij binnenkomst ook kunt afrekenen. Ook zonder reservering kunt u hier terecht voor kaarten, zolang de voorraad strekt. De toegangskaarten kosten €8,- voor volwassenen en €5,- voor kinderen tot 12 jaar.

Het harmonieorkest kijkt er naar uit om weer een concert te geven, dus we hopen op een volle kerkzaal. Graag tot dan!

 

Nieuwe pauken

Excelsior heeft nieuwe pauken aangeschaft bij de Slagwerkplaats. We hadden eerst een set van twee pauken die toe waren aan revisie. Nu hebben we een mooie nieuwe set van vier pauken die we goed kunnen gebruiken in het orkest. Bij de muziek die tegenwoordig gepubliceerd wordt, staat namelijk vaak een set van drie en soms vier pauken voorgeschreven. Deze aanschaf is mede mogelijk gemaakt door de sponsoracties van de PLUS, de Grote Clubactie en het Prins Bernhard Cultuurfonds. 

 

Uitslag Grote Clubactie

De opbrengst van de Grote Clubactie is bekend. Er zijn dit jaar 263 loten verkocht en dat heeft een bedrag opgeleverd van €619,80. Via de lotchecker van de Grote Clubactie kunt u kijken of u iets gewonnen heeft. Alle kopers en verkopers bedankt voor jullie bijdrage! 

De afgelopen maanden liep er bij de PLUS in Ermelo een spaaractie. Bij elke €10 aan boodschappen kreeg je een sponsorpunt die je vervolgens in kon zetten op een vereniging uit Ermelo, waaronder Excelsior. De PLUS in Ermelo stelde een bedrag van €12.500 beschikbaar dat verdeeld werd over de deelnemende verenigingen op basis van het aantal sponsorpunten. Deze actie is inmiddels afgelopen en op vrijdag 26 november hebben Saritha en Estia de cheque in ontvangst genomen. De directeuren van beide filialen waren aanwezig en overhandigden ons een cheque van maar liefst €530! Bedankt allemaal voor jullie inzet bij deze actie en natuurlijk bedankt PLUS Ermelo voor het schenken van dit mooie bedrag! 

Het was even afwachten, maar ons najaarsconcert aanstaande zaterdag 20 november kan doorgaan! Er is wel een maximum aantal bezoekers welkom bij ons concert vanwege de nieuwe maatregelen. Wilt u zeker zijn van een plek? Reserveer dan snel uw kaarten via deze link. Dan zorgen wij dat uw kaarten zaterdag voorafgaand aan het concert klaarliggen bij de kassa. Vergeet de QR code niet die u moet laten zien om toegang te kunnen krijgen tot ons concert. Hopelijk zien we u zaterdag in de Immanuelkerk! 

Op zaterdag 20 november geeft Harmonieorkest Excelsior Ermelo haar eerste concert na twee jaar afwezigheid. We hebben als vereniging lang gewacht op dit moment en staan te popelen om de stukken waar we al een hele tijd mee bezig zijn eindelijk aan publiek te kunnen laten horen. Tijdens ons najaarsconcert zullen alle orkesten van Excelsior zich weer laten horen: het leerlingenorkest, het jeugdorkest en het harmonieorkest. Juist deze mix maakt de avond aantrekkelijk voor jong en oud, waarbij alle leden van de vereniging zich op uitmuntende wijze presenteren.

Naast dat het voor ons als vereniging een moment is waar wij lang naartoe hebben gewerkt, is het ook op een ander vlak een bijzonder concert. Aangezien het gemeentehuis nog verbouwd wordt, zal dit concert niet plaatsvinden in de Dialoog, maar in de Immanuelkerk in Ermelo. 

Bij dit concert is uiteraard de traditie van de Superloterij weer terug. Lootjes voor deze loterij kunnen op de avond zelf gekocht worden bij de kassa.

Niemand wil deze avond missen en er zijn nu al kaarten te reserveren via de volgende link op onze website: Bestel kaarten voor ons najaarsconcert 2021 Wij zorgen dat uw gereserveerde kaarten vervolgens klaarliggen bij de kassa in de Immanuelkerk. Hier kunt u voorafgaand aan het concert uw kaarten ophalen en betalen. De toegang voor volwassenen is €8,- en voor kinderen tot 12 jaar €4,-. Het concert begint om 20:00 en de zaal gaat om 19:30 open. Op tijd komen is belangrijk, want dan heeft u de beste lotnummers voor de superloterij en de eerste keuze voor een mooi plekje in de kerkzaal! De kerk is vanaf 19:00 toegankelijk. Vanaf dan kunt u dus ook uw kaarten ophalen en afrekenen bij de kassa. 

Let op: een geldige QR code is vereist om toegang tot het concert te krijgen.

 

logo grote clubactieDe Grote Clubactie is van start gegaan en Excelsior doet ook weer mee.
Koopt u ook een lot? Dat kan door op deze link van onze verkooppagina te klikken.
Door loten te kopen draagt u bij aan de aanschaf van bladmuziek en nieuwe instrumenten voor ons orkest en u maakt zelf kans op mooie prijzen.  
Alvast bedankt voor uw bijdrage! 
Spaaractie PLUSHet is weer tijd voor een nieuwe actie om geld op te halen voor onze vereniging!
 
Van zondag 5 september t/m zaterdag 13 november krijgt u bij de PLUS in Ermelo bij elke €10 aan boodschappen en bij geselecteerde actieproducten een sponsorpunt.
Kras de unieke code van uw voucher open en scan de QR code of ga naar plus.nl/sponsorpunten. Daar staan alle deelnemende verenigingen uit Ermelo. Kies voor Excelsior en voer vervolgens de unieke code in om de sponsorpunt te activeren. Hoe meer punten we sparen, hoe meer euro's het uiteindelijk oplevert voor ons orkest.
De PLUS in Ermelo stelt in totaal €12.500 beschikbaar voor deze actie en dit bedrag wordt verdeeld over zo'n 20 verenigingen die meedoen aan deze actie.
 
Spaart u ook mee? Klik hier voor meer informatie over deze actie.
 
Helaas zal Excelsior dit jaar helemaal geen zomerconcertjes verzorgen in het dorp, aangezien dergelijke evenementen nog niet zijn toegestaan. Wel zijn we de afgelopen maanden bezig geweest met het inspelen van een nieuw stuk vanuit huis. Zo kunnen we toch onze muziek laten horen aan publiek.
Hierbij 'The Best of Ed Sheeran'. In dit stuk komen verschillende hits van Ed Sheeran aan bod, zoals Shape of You, Perfect, Castle on the Hill en Sing. De compositie is van Jacob de Haan. Veel luisterplezier!