• 1

Poster oranjeconcertOp zaterdag 22 april vindt het Oranjeconcert van Harmonieorkest Excelsior Ermelo plaats in de theaterzaal van de Dialoog. Naast het Najaarsconcert in november, staat het Oranjeconcert ook al jaren standaard op de agenda voor april. Wat nieuw is dit jaar, is dat naast het harmonieorkest ook het jeugdorkest van de partij is. U kunt weer verschillende genres verwachten, zoals popmuziek, klassieke muziek en filmmuziek. Wat ook anders is aan deze editie van het Oranjeconcert, is dat deze avond in het teken staat van solisten. Het orkest zal meerdere stukken spelen met een specifiek instrument in de hoofdrol. Welke instrumenten en solisten dit zijn blijft nog een verrassing, maar dit maakt het zeker de moeite waard om te komen luisteren! Het Oranjeconcert begint om 20:00. De kaarten kunnen alvast gereserveerd worden via de website van de Dialoog. U kunt zelf uw plaatsen kiezen, dus wie het eerst komt... De toegang voor volwassenen is €10,- en voor kinderen tot 12 jaar €5,-. 

We hopen u te zien op zaterdag 22 april bij ons Oranjeconcert! 

BenefietconcertOp 23 februari organiseren we samen met Regioharmonie De Verbinding en Drumfanfare EDG Ermelo een benefietconcert naar aanleiding van de aardbevingsramp in Turkije en Syrië. U bent van harte welkom in het Kerkelijk Centrum in Ermelo. Het concert begint om 20:00 en de zaal is vanaf 19:30 geopend. De gehele opbrengst van de avond wordt overgemaakt naar Giro555. Deel dit bericht vooral, zodat we een mooi bedrag op kunnen halen voor dit goede doel!

 
 
 

Foto kerstactieTot 8 december verkoopt Excelsior heerlijke producten van Landwinkel Arkelandshoeve voor de kerstdagen. Er is keuze uit kiprollade, scharrelroom, nootjes en kerstbonbons. De kiprollade en de scharrelroom zijn producten van hun eigen boerderij. U kunt aangeven bij welk orkestlid u de bestelling plaatst. Diegene zal ervoor zorgen dat uw bestelling vervolgens bij u wordt afgeleverd vanaf 16 december. Via deze link komt u bij het bestelformulier. Alvast hartelijk dank voor uw bestelling en geniet van al het lekkers! 

poster najaarsconcertHet najaarsconcert van Harmonieorkest Excelsior Ermelo is weer terug in een vernieuwde Dialoog! Op zaterdag 26 november zullen wij weer te horen zijn in de Theaterzaal. Onze drie orkesten, namelijk het leerlingen-, jeugd- en harmonieorkest, zullen elkaar deze avond afwisselen. Dit zorgt voor een divers programma voor jong en oud. Zo spelen we onder andere klassieke muziek, filmmuziek en popmuziek. Bij dit najaarsconcert zullen we traditiegetrouw ook weer een loterij organiseren waarbij leuke prijzen te winnen zijn. 

De toegang voor volwassenen is €8,- en voor kinderen tot 12 jaar €4,-. Het concert begint om 20:00. Via de website van de Dialoog zijn al kaarten te bestellen. U kunt zelf uw plaatsen kiezen, dus reserveer alvast voor de beste plekken in de theaterzaal. Hopelijk zien we u 26 november bij ons najaarsconcert! 

Afgelopen donderdag hebben het leerlingen- en jeugdorkest weer een leuk concert gegeven in samenwerking met stichting Stroopwafelconcerten. Deze stichting organiseert concerten door jong muziektalent voor bewoners van zorgcentra. We speelden in de kerkzaal van Sonnevanck in Harderwijk. Na afloop van het stroopwafelconcert konden de muzikanten zelf ook nog even genieten van zo'n lekkere stroopwafel gemaakt door de bakkers van dagbesteding SamSam. Bekijk hieronder de sfeerimpressie van dit geslaagde concert: 

 

Spot on ermelo Op zaterdag 1 oktober valt alles samen; de viering van de opening Nieuwbouw Gemeente, het theater De Dialoog, Bibliotheek en Welzijn Ermelo. Ook vieren we de start van het cultureel jaar en natuurlijk ook de viering van 50 jaar Ermelo zelfstandig. Als er zoveel feestelijkheden zijn, kun je maar beter de koppen bij elkaar steken en er een groot spektakel van maken. Zo is het idee van Spot On Ermelo ontstaan. Ook Excelsior is van de partij op deze feestelijke dag. We zullen om 12:00 het Ermelose lied 'Mijn Thuis' begeleiden en vervolgens spelen we van 12:45 tot 13:15 de rest van ons programma op het Raadhuisplein. Klik hier voor meer informatie over Spot On en de rest van het programma. Tot zaterdag! 

Grote clubactie De Grote Clubactie is van start gegaan en Excelsior doet weer mee.
De opbrengst gaat dit jaar naar onderdelen voor de klarinetten van de vereniging. De instrumenten kunnen hierdoor weer uitgeleend worden aan aspirant jeugdleden, zodat ze op een laagdrempelige manier kunnen starten met het bespelen van de klarinet. 
Door loten te kopen maakt u zelf ook nog eens kans op mooie prijzen!
Koopt u ook een lot? Dat kan door op deze link van onze verkooppagina te klikken.
 

Rabo clubsupport De Rabo ClubSupport is weer gestart en dit keer doet Excelsior ook mee. Als lid van de Rabobank kan je tot 27 september stemmen op je drie favoriete clubs. De Rabobank verdeelt vervolgens een bedrag aan de hand van de stemuitslag. De oproep om te stemmen verschijnt in de app van de Rabobank, maar stemmen kan ook via deze link. Door te zoeken op Excelsior zie je vanzelf ons logo verschijnen en kan je stemmen. Dat is nog eens makkelijk bijdragen aan onze vereniging! 

Op zaterdag 18 juni wordt er weer Fête de la Musique georganiseerd in Ermelo. Op verschillende plekken in het dorp is er de hele dag door muziek te horen. Ook Excelsior sluit dit jaar weer aan met alle orkesten. Het leerlingenorkest speelt van 15:00 tot 15:45 en aansluitend speelt het jeugdorkest samen met het harmonieorkest van 16:00 tot 16:45 op het Raadhuisplein. Klik hier voor het volledige programma. 

Op donderdag 9 juni hebben het leerlingen- en jeugdorkest opgetreden bij de Amaniet in samenwerking met Stichting Stroopwafelconcerten. Deze stichting organiseert concerten door jong muziektalent voor bewoners van zorgcentra. Na afloop van een stroopwafelconcert zorgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor heerlijke stroopwafels voor het publiek en de muzikanten. Bekijk hieronder een sfeerimpressie van dit optreden. 

 

StroopwafelconcertAanstaande donderdag 9 juni geven het leerlingen- en jeugdorkest van Excelsior een concert voor de bewoners van zorgcentrum De Amaniet in Ermelo. Dit wordt gedaan in samenwerking met Stichting Stroopwafelconcerten. Deze stichting organiseert concerten door jong muziektalent voor bewoners van zorgcentra. Na afloop van een stroopwafelconcert zorgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor heerlijke stroopwafels voor het publiek en de muzikanten. Een mooi initiatief waar we als orkest graag aan meedoen!