• 1

Volgende week zaterdag 22 juni is het weer tijd voor het jaarlijkse muzikale feest in Ermelo, namelijk Fête de la Musique! Op locaties verdeeld over het dorp is allemaal muziek te horen. Excelsior is ook weer van de partij. Het leerlingenorkest zal van 11:00 tot 11:45 optreden in de foyer van het Huis van Ermelo. Het jeugdorkest treedt samen met het harmonieorkest op van 13:00 tot 13:45 op het Raadhuisplein. De rest van het programma is te vinden op de website van Fête de la Musique. Het is weer een divers programma, dus zeker een aanrader om de rest van deze dag ook in het dorp door te brengen! Hopelijk is het weer net zo'n zonnige editie als vorig jaar! 

Poster oranjeconcertOver een kleine twee maanden is het alweer zover. Excelsior doet dan weer mee met de festiviteiten die met ‘Oranje’ te maken hebben. We trappen Koningsdag in Ermelo af met de aubade op het Raadhuisplein, maar ook de week ervoor staat al in het teken van dit thema. Op zaterdag 20 april vindt namelijk het jaarlijkse Oranjeconcert van Excelsior plaats in de theaterzaal van de Dialoog. Het jeugd- en harmonieorkest zijn beiden weer van de partij. Juist deze afwisseling maakt het een diverse avond met voor ieder wat wils! Het concert start om 20:00. De entree is €12,50 voor volwassenen en €6,50 voor kinderen tot 12 jaar. Dit is inclusief pauzedrankje, dus voor die prijs heeft u al een leuk avondje uit geboekt! De kaarten kunnen al gereserveerd worden via de website van de Dialoog. Wees er snel bij, want bij ons Najaarsconcert in november was de zaal helemaal uitverkocht! Hopelijk tot ziens op zaterdag 20 april! 

Poster najaarsconcert 2023Staat zaterdagavond 25 november al in uw agenda? Dan geven het leerlingen-, jeugd- en harmonieorkest weer hun jaarlijkse najaarsconcert in de theaterzaal van de Dialoog. We bestaan dit jaar maar liefst 130 jaar! Hier zullen we tijdens dit concert ook bij stilstaan. Er staat weer een divers programma klaar met muziek van verschillende tijden en genres. Daarnaast hebben we bij dit concert een gastsoliste op viool die een bijzonder stuk samen met ons gaat spelen. Kortom, het is zeker de moeite waard om te komen luisteren! De kaartjes kosten €12,50 voor volwassenen en €6,50 voor kinderen. Kaarten voor ons najaarsconcert zijn alvast te reserveren via de website van de Dialoog
Hopelijk tot ziens op zaterdagavond 25 november om 20:00 in de Dialoog! 

Grote clubactie De Grote Clubactie is van start gegaan en Excelsior doet dit jaar ook weer mee. De opbrengst gaat dit jaar naar de aanschaf van nieuwe bladmuziek, zodat we een muziekmap kunnen samenstellen voor diverse gelegenheden, zoals Free Ermelo, Fête de la Musique en de Stroopwafelconcerten. Hierdoor hebben we meer diverse muziekstukken in ons eigen bezit en kunnen we voor elk wat wils spelen tijdens verschillende optredens van al onze orkesten. Door loten te kopen maakt u zelf ook nog eens kans op mooie prijzen!
Koopt u ook een lot? Dat kan door op deze link van onze verkooppagina te klikken. Alvast bedankt! 

Na een zomerstop voor alle leden zijn alle instrumenten inmiddels afgestoft en hebben we de eerste twee repetities er alweer op zitten! Er staat namelijk weer genoeg op het programma de komende maanden, dus de hoogste tijd om weer aan de slag te gaan en gezellig samen muziek te maken!

Op zaterdag 16 september spelen we tijdens Spot On Ermelo. Met Spot On Ermelo wordt het nieuwe culturele seizoen in Ermelo geopend. Naast muziek staan er ook allemaal andere leuke dingen op het programma, zoals dans, theater, lezingen en workshops. Kijk hier voor het programma van deze dag. Excelsior sluit Spot On Ermelo af met een optreden van het jeugd- en harmonieorkest op het Raadhuisplein van 14:15 tot 15:00. Zien we jullie daar? 

Het leerlingen- en jeugdorkest zijn daarnaast ook alweer bezig voor een Stroopwafelconcert op donderdagavond 28 september. Hier zullen zij in samenwerking met Stichting Stroopwafelconcerten een optreden geven voor de bewoners van het Kroondomein.

Daarnaast komt ons najaarsconcert ook alweer in zicht. Dit is altijd een hoogtepunt in het jaar, omdat alle orkesten van Excelsior dan weer te horen zullen zijn in de theaterzaal van de Dialoog. Zet zaterdag 25 november dus maar vast in uw agenda! 

In onze agenda vindt u meer informatie over de komende concerten. We hebben weer genoeg om naar uit te kijken dus de komende maanden en hopen jullie te zien bij één of meerdere van onze concerten! 

 

Het is inmiddels niet meer weg te denken uit onze agenda, Fête de la Musique in Ermelo! Dit muzikale feestje zal dit jaar op zaterdag 17 juni plaatsvinden. Een mooie dag vol met muziek in Ermelo, dat wil je niet missen! Het jeugdorkest treedt samen met het jeugdorkest op van 13:30 tot 14:15 op het Raadhuisplein. Het leerlingenorkest is daarvoor te vinden van 12:00 tot 12:45 in de foyer van het Huis van Ermelo. De rest van het programma is te vinden op de website van Fête de la Musique. Zeker de moeite waard om naar het dorp toe te gaan op deze muzikale dag! 

Poster oranjeconcertOp zaterdag 22 april vindt het Oranjeconcert van Harmonieorkest Excelsior Ermelo plaats in de theaterzaal van de Dialoog. Naast het Najaarsconcert in november, staat het Oranjeconcert ook al jaren standaard op de agenda voor april. Wat nieuw is dit jaar, is dat naast het harmonieorkest ook het jeugdorkest van de partij is. U kunt weer verschillende genres verwachten, zoals popmuziek, klassieke muziek en filmmuziek. Wat ook anders is aan deze editie van het Oranjeconcert, is dat deze avond in het teken staat van solisten. Het orkest zal meerdere stukken spelen met een specifiek instrument in de hoofdrol. Welke instrumenten en solisten dit zijn blijft nog een verrassing, maar dit maakt het zeker de moeite waard om te komen luisteren! Het Oranjeconcert begint om 20:00. De kaarten kunnen alvast gereserveerd worden via de website van de Dialoog. U kunt zelf uw plaatsen kiezen, dus wie het eerst komt... De toegang voor volwassenen is €10,- en voor kinderen tot 12 jaar €5,-. 

We hopen u te zien op zaterdag 22 april bij ons Oranjeconcert! 

BenefietconcertOp 23 februari organiseren we samen met Regioharmonie De Verbinding en Drumfanfare EDG Ermelo een benefietconcert naar aanleiding van de aardbevingsramp in Turkije en Syrië. U bent van harte welkom in het Kerkelijk Centrum in Ermelo. Het concert begint om 20:00 en de zaal is vanaf 19:30 geopend. De gehele opbrengst van de avond wordt overgemaakt naar Giro555. Deel dit bericht vooral, zodat we een mooi bedrag op kunnen halen voor dit goede doel!

 
 
 

Foto kerstactieTot 8 december verkoopt Excelsior heerlijke producten van Landwinkel Arkelandshoeve voor de kerstdagen. Er is keuze uit kiprollade, scharrelroom, nootjes en kerstbonbons. De kiprollade en de scharrelroom zijn producten van hun eigen boerderij. U kunt aangeven bij welk orkestlid u de bestelling plaatst. Diegene zal ervoor zorgen dat uw bestelling vervolgens bij u wordt afgeleverd vanaf 16 december. Via deze link komt u bij het bestelformulier. Alvast hartelijk dank voor uw bestelling en geniet van al het lekkers! 

poster najaarsconcertHet najaarsconcert van Harmonieorkest Excelsior Ermelo is weer terug in een vernieuwde Dialoog! Op zaterdag 26 november zullen wij weer te horen zijn in de Theaterzaal. Onze drie orkesten, namelijk het leerlingen-, jeugd- en harmonieorkest, zullen elkaar deze avond afwisselen. Dit zorgt voor een divers programma voor jong en oud. Zo spelen we onder andere klassieke muziek, filmmuziek en popmuziek. Bij dit najaarsconcert zullen we traditiegetrouw ook weer een loterij organiseren waarbij leuke prijzen te winnen zijn. 

De toegang voor volwassenen is €8,- en voor kinderen tot 12 jaar €4,-. Het concert begint om 20:00. Via de website van de Dialoog zijn al kaarten te bestellen. U kunt zelf uw plaatsen kiezen, dus reserveer alvast voor de beste plekken in de theaterzaal. Hopelijk zien we u 26 november bij ons najaarsconcert! 

Afgelopen donderdag hebben het leerlingen- en jeugdorkest weer een leuk concert gegeven in samenwerking met stichting Stroopwafelconcerten. Deze stichting organiseert concerten door jong muziektalent voor bewoners van zorgcentra. We speelden in de kerkzaal van Sonnevanck in Harderwijk. Na afloop van het stroopwafelconcert konden de muzikanten zelf ook nog even genieten van zo'n lekkere stroopwafel gemaakt door de bakkers van dagbesteding SamSam. Bekijk hieronder de sfeerimpressie van dit geslaagde concert: