• 1

Resultaat Actie PLUS De afgelopen maanden liep er bij de PLUS in Ermelo een spaaractie. Bij elke €10 aan boodschappen kreeg je een sponsorpunt die je vervolgens in kon zetten op een vereniging uit Ermelo, waaronder Excelsior. De PLUS in Ermelo stelde een bedrag van €12.500 beschikbaar dat verdeeld werd over de deelnemende verenigingen op basis van het aantal sponsorpunten. Deze actie is inmiddels afgelopen en op vrijdag 26 november hebben Saritha en Estia de cheque in ontvangst genomen. De directeuren van beide filialen waren aanwezig en overhandigden ons een cheque van maar liefst €530! Bedankt allemaal voor jullie inzet bij deze actie en natuurlijk bedankt PLUS Ermelo voor het schenken van dit mooie bedrag! 

Het was even afwachten, maar ons najaarsconcert aanstaande zaterdag 20 november kan doorgaan! Er is wel een maximum aantal bezoekers welkom bij ons concert vanwege de nieuwe maatregelen. Wilt u zeker zijn van een plek? Reserveer dan snel uw kaarten via deze link. Dan zorgen wij dat uw kaarten zaterdag voorafgaand aan het concert klaarliggen bij de kassa. Vergeet de QR code niet die u moet laten zien om toegang te kunnen krijgen tot ons concert. Hopelijk zien we u zaterdag in de Immanuelkerk! 

Op zaterdag 20 november geeft Harmonieorkest Excelsior Ermelo haar eerste concert na twee jaar afwezigheid. We hebben als vereniging lang gewacht op dit moment en staan te popelen om de stukken waar we al een hele tijd mee bezig zijn eindelijk aan publiek te kunnen laten horen. Tijdens ons najaarsconcert zullen alle orkesten van Excelsior zich weer laten horen: het leerlingenorkest, het jeugdorkest en het harmonieorkest. Juist deze mix maakt de avond aantrekkelijk voor jong en oud, waarbij alle leden van de vereniging zich op uitmuntende wijze presenteren.

Naast dat het voor ons als vereniging een moment is waar wij lang naartoe hebben gewerkt, is het ook op een ander vlak een bijzonder concert. Aangezien het gemeentehuis nog verbouwd wordt, zal dit concert niet plaatsvinden in de Dialoog, maar in de Immanuelkerk in Ermelo. 

Bij dit concert is uiteraard de traditie van de Superloterij weer terug. Lootjes voor deze loterij kunnen op de avond zelf gekocht worden bij de kassa.

Niemand wil deze avond missen en er zijn nu al kaarten te reserveren via de volgende link op onze website: Bestel kaarten voor ons najaarsconcert 2021 Wij zorgen dat uw gereserveerde kaarten vervolgens klaarliggen bij de kassa in de Immanuelkerk. Hier kunt u voorafgaand aan het concert uw kaarten ophalen en betalen. De toegang voor volwassenen is €8,- en voor kinderen tot 12 jaar €4,-. Het concert begint om 20:00 en de zaal gaat om 19:30 open. Op tijd komen is belangrijk, want dan heeft u de beste lotnummers voor de superloterij en de eerste keuze voor een mooi plekje in de kerkzaal! De kerk is vanaf 19:00 toegankelijk. Vanaf dan kunt u dus ook uw kaarten ophalen en afrekenen bij de kassa. 

Let op: een geldige QR code is vereist om toegang tot het concert te krijgen.

 

logo grote clubactieDe Grote Clubactie is van start gegaan en Excelsior doet ook weer mee.
Koopt u ook een lot? Dat kan door op deze link van onze verkooppagina te klikken.
Door loten te kopen draagt u bij aan de aanschaf van bladmuziek en nieuwe instrumenten voor ons orkest en u maakt zelf kans op mooie prijzen.  
Alvast bedankt voor uw bijdrage! 
Spaaractie PLUSHet is weer tijd voor een nieuwe actie om geld op te halen voor onze vereniging!
 
Van zondag 5 september t/m zaterdag 13 november krijgt u bij de PLUS in Ermelo bij elke €10 aan boodschappen en bij geselecteerde actieproducten een sponsorpunt.
Kras de unieke code van uw voucher open en scan de QR code of ga naar plus.nl/sponsorpunten. Daar staan alle deelnemende verenigingen uit Ermelo. Kies voor Excelsior en voer vervolgens de unieke code in om de sponsorpunt te activeren. Hoe meer punten we sparen, hoe meer euro's het uiteindelijk oplevert voor ons orkest.
De PLUS in Ermelo stelt in totaal €12.500 beschikbaar voor deze actie en dit bedrag wordt verdeeld over zo'n 20 verenigingen die meedoen aan deze actie.
 
Spaart u ook mee? Klik hier voor meer informatie over deze actie.
 
Helaas zal Excelsior dit jaar helemaal geen zomerconcertjes verzorgen in het dorp, aangezien dergelijke evenementen nog niet zijn toegestaan. Wel zijn we de afgelopen maanden bezig geweest met het inspelen van een nieuw stuk vanuit huis. Zo kunnen we toch onze muziek laten horen aan publiek.
Hierbij 'The Best of Ed Sheeran'. In dit stuk komen verschillende hits van Ed Sheeran aan bod, zoals Shape of You, Perfect, Castle on the Hill en Sing. De compositie is van Jacob de Haan. Veel luisterplezier!
 
 

Helaas moeten wij het zomerconcert op 't Weitje dat 10 juli plaats zou vinden annuleren vanwege de nieuwe coronamaatregelen die dan ingaan. We hopen dat we op zaterdag 21 augustus wel weer kunnen optreden voor publiek, want we laten graag onze muziek aan u horen!

Aanstaande zaterdag 10 juli geeft Excelsior een zomerconcert bij de muziektent op 't Weitje in Ermelo. 
Het leerlingenorkest begint om 10:00 en vanaf 10:30 is het jeugdorkest samen met het harmonieorkest te horen.
Hierna zullen er nog 2 concertjes volgen in het dorp. Deze zullen plaatsvinden op 21 augustus en 4 september.
Hopelijk zien we u weer bij onze concerten! 

Deze week voert het Cultuurfonds actie voor lokale cultuur- en natuurorganisaties. Honderden koren, theaters, musea, muziekverenigingen en natuurorganisaties doen mee. Samen spelen ze een belangrijke rol om dorpen en buurten bruisender te maken.
 
Harmonieorkest Excelsior Ermelo doet ook mee. Voor ons jeugdorkest en leerlingenorkest hebben wij instrumenten nodig. De hele netto-opbrengst is voor ons! Zou je ons willen steunen met een gift? Klik dan op deze link voor meer informatie en geef eenmalig. Alvast bedankt! 

Na een paar maanden online repetities via Zoom was het afgelopen donderdag 27 mei eindelijk weer zover. We mochten weer live repeteren! Vanwege de verbouwing van de Dialoog repeteert Excelsior tot de zomervakantie in de Maranathakerk. Nadat de instrumenten waren uitgepakt (lees afgestoft voor sommige leden) klonken de tonen van de eerste toonladder door de kerkzaal. Daarna volgden de stukken die we hopelijk deze zomer in het dorp aan publiek kunnen laten horen. Wat een feest om als vanouds weer gezellig samen muziek te kunnen maken! 

Het jeugdorkest van Excelsior heeft ook niet stilgezeten de afgelopen tijd. 18 van onze jeugdleden hebben vanuit huis het stuk Filadelfia voor u opgenomen. De compositie is van Jacob de Haan.