• 1

Helaas moeten wij het zomerconcert op 't Weitje dat 10 juli plaats zou vinden annuleren vanwege de nieuwe coronamaatregelen die dan ingaan. We hopen dat we op zaterdag 21 augustus wel weer kunnen optreden voor publiek, want we laten graag onze muziek aan u horen!

Aanstaande zaterdag 10 juli geeft Excelsior een zomerconcert bij de muziektent op 't Weitje in Ermelo. 
Het leerlingenorkest begint om 10:00 en vanaf 10:30 is het jeugdorkest samen met het harmonieorkest te horen.
Hierna zullen er nog 2 concertjes volgen in het dorp. Deze zullen plaatsvinden op 21 augustus en 4 september.
Hopelijk zien we u weer bij onze concerten! 

Deze week voert het Cultuurfonds actie voor lokale cultuur- en natuurorganisaties. Honderden koren, theaters, musea, muziekverenigingen en natuurorganisaties doen mee. Samen spelen ze een belangrijke rol om dorpen en buurten bruisender te maken.
 
Harmonieorkest Excelsior Ermelo doet ook mee. Voor ons jeugdorkest en leerlingenorkest hebben wij instrumenten nodig. De hele netto-opbrengst is voor ons! Zou je ons willen steunen met een gift? Klik dan op deze link voor meer informatie en geef eenmalig. Alvast bedankt! 

Na een paar maanden online repetities via Zoom was het afgelopen donderdag 27 mei eindelijk weer zover. We mochten weer live repeteren! Vanwege de verbouwing van de Dialoog repeteert Excelsior tot de zomervakantie in de Maranathakerk. Nadat de instrumenten waren uitgepakt (lees afgestoft voor sommige leden) klonken de tonen van de eerste toonladder door de kerkzaal. Daarna volgden de stukken die we hopelijk deze zomer in het dorp aan publiek kunnen laten horen. Wat een feest om als vanouds weer gezellig samen muziek te kunnen maken! 

Het jeugdorkest van Excelsior heeft ook niet stilgezeten de afgelopen tijd. 18 van onze jeugdleden hebben vanuit huis het stuk Filadelfia voor u opgenomen. De compositie is van Jacob de Haan. 

 

Aangezien Excelsior nog niet samen kan repeteren in de Dialoog, hebben we weer een muziekstuk voor u opgenomen. Dit keer hebben 20 orkestleden vanuit huis het stuk Let me entertain you ingespeeld. Dit is een medley met bekende nummers van Robbie Williams, zoals Supreme, The Road to Mandalay, Angels en Let Me Entertain You. Het stuk is gearrangeerd door Don Campbell. 

 

Donderdagavond, onze vaste repetitieavond. Helaas was dit al een hele tijd een avond zonder samen muziek maken in de Dialoog. Gisteravond hebben we voor het eerst een repetitie gehad via Zoom om zo elkaar toch even te zien en weer een invulling te geven aan de repetities. Het samenspelen was helaas niet te doen, maar we hebben er een nuttige avond van gemaakt door met de leerlingen, de jeugd en het harmonieorkest nieuwe stukken te beluisteren en te bespreken en een paar leden solo stukken te laten spelen voor het thuispubliek. Volgende week donderdag komen we weer online bij elkaar. Hopelijk zijn er dan nog meer leden te zien op het beeldscherm! 

Cheque Grote ClubactieDe opbrengst van de Grote Clubactie is bekend.
Dit jaar zijn er 488 loten verkocht vanuit Excelsior en dat heeft een bedrag opgeleverd van €1.145!
 
Alle verkopers en kopers heel erg bedankt! Vanaf donderdag 10 december is de trekkingsuitslag bekend en kun je op de site van de Grote Clubactie zien of je iets gewonnen hebt.

Goed nieuws! Vanwege de extra coronamaatregelen die waren ingesteld van 4 tot en met 18 november waren de repetities tijdelijk stilgelegd. Na een korte stop mogen wij vanaf donderdag 19 november weer samen repeteren in de theaterzaal van de Dialoog. 

Vanwege de coronacrisis is ons najaarsconcert dat gepland stond op zaterdag 28 november geannuleerd. Het is heel jammer dat we dit jaar niet met alle leden op één podium kunnen staan, we kijken uit naar betere tijden!

Tijdens de coronacrisis samen muziek maken is een uitdaging. Harmonieorkest Excelsior Ermelo speelt voor u vanuit 30 huiskamers Cervo a Primavera (Ik leef niet meer voor jou). De compositie is van R. Cocciante en is gearrangeerd voor harmonieorkest door Thijs Oud. Het orkest staat virtueel onder leiding van Arjan Rutten.