• 1

Het jeugdorkest van Excelsior heeft ook niet stilgezeten de afgelopen tijd. 18 van onze jeugdleden hebben vanuit huis het stuk Filadelfia voor u opgenomen. De compositie is van Jacob de Haan. 

 

Aangezien Excelsior nog niet samen kan repeteren in de Dialoog, hebben we weer een muziekstuk voor u opgenomen. Dit keer hebben 20 orkestleden vanuit huis het stuk Let me entertain you ingespeeld. Dit is een medley met bekende nummers van Robbie Williams, zoals Supreme, The Road to Mandalay, Angels en Let Me Entertain You. Het stuk is gearrangeerd door Don Campbell. 

 

Donderdagavond, onze vaste repetitieavond. Helaas was dit al een hele tijd een avond zonder samen muziek maken in de Dialoog. Gisteravond hebben we voor het eerst een repetitie gehad via Zoom om zo elkaar toch even te zien en weer een invulling te geven aan de repetities. Het samenspelen was helaas niet te doen, maar we hebben er een nuttige avond van gemaakt door met de leerlingen, de jeugd en het harmonieorkest nieuwe stukken te beluisteren en te bespreken en een paar leden solo stukken te laten spelen voor het thuispubliek. Volgende week donderdag komen we weer online bij elkaar. Hopelijk zijn er dan nog meer leden te zien op het beeldscherm! 

Cheque Grote ClubactieDe opbrengst van de Grote Clubactie is bekend.
Dit jaar zijn er 488 loten verkocht vanuit Excelsior en dat heeft een bedrag opgeleverd van €1.145!
 
Alle verkopers en kopers heel erg bedankt! Vanaf donderdag 10 december is de trekkingsuitslag bekend en kun je op de site van de Grote Clubactie zien of je iets gewonnen hebt.

Goed nieuws! Vanwege de extra coronamaatregelen die waren ingesteld van 4 tot en met 18 november waren de repetities tijdelijk stilgelegd. Na een korte stop mogen wij vanaf donderdag 19 november weer samen repeteren in de theaterzaal van de Dialoog. 

Vanwege de coronacrisis is ons najaarsconcert dat gepland stond op zaterdag 28 november geannuleerd. Het is heel jammer dat we dit jaar niet met alle leden op één podium kunnen staan, we kijken uit naar betere tijden!

Tijdens de coronacrisis samen muziek maken is een uitdaging. Harmonieorkest Excelsior Ermelo speelt voor u vanuit 30 huiskamers Cervo a Primavera (Ik leef niet meer voor jou). De compositie is van R. Cocciante en is gearrangeerd voor harmonieorkest door Thijs Oud. Het orkest staat virtueel onder leiding van Arjan Rutten.

 

Op vrijdag 31 januari 2020 is er weer een nieuw Dwaallicht Festival. De mooiste muziek in 12 huiskamers in Ermelo. Op het programma staat een fijne mix van onder andere klassiek, jazz, folk en singer-songwriter. U kunt kiezen uit 4 routes. Bij iedere route krijgt u in 3 verschillende huiskamers een uniek concert in steeds een andere muziekstijl. Bij alle routes begint én eindigt u met muziek in De Dialoog. Een heerlijk afwisselende avond!

Gemeentehuis ErmeloAlle routes van het Dwaallicht Festival beginnen en eindigen in de Dialoog (Raadhuisplein 4 in Ermelo). Er is muziek in de foyer van Hodgepodge en Excelsior zal een openingsconcert verzorgen. Na het openingsconcert kunt u op het Raadhuisplein de gids van uw route opzoeken. U vertrekt dan gezamenlijk – op de fiets – naar de eerste huiskamer. Aan het einde van de avond keert iedereen terug naar de Dialoog. Daily Folk zal de avond sfeervol afsluiten.

Kijk voor een voorproefje van de muziek eens bij artiesten.