• 1

We hebben gemerkt dat er een behoefte is aan een muzikale (orkest)opleiding voor beginners. Vooral voor de jeugdige aspirant muzikanten ontbreekt het aan een orkestopleiding waar naast de theorie ook het samenspelen in een orkest op speelse wijze wordt gecombineerd. Om in deze behoefte te voorzien, is Excelsior in 2009 gestart met een leerlingenorkest dat zich speciaal richt op de aspirant muzikant met geen of geringe muzikale opleiding (vanaf 8 jaar). Dus heb je altijd al willen weten hoe het is om trompet, hoorn, trombone, dwarsfluit, hobo, klarinet, saxofoon of slagwerk te leren bespelen? Dan is Excelsior op zoek naar jou!

Ieder jaar starten we met een nieuwe groep beginnende muzikanten. Naast het volgen van muziekles bij één van onze docenten, repeteer je ook wekelijks in het leerlingenorkest. Zodra je langer dan 3 maanden les hebt op je instrument kun je in principe op ieder moment instromen.

Weet je nog niet welk instrument je leuk vindt of bij jou past? Wij kunnen je helpen bij je keuze. Speciaal voor nieuwe leerlingen wordt er jaarlijks een open repetitie gehouden zodat alle instrumenten uitgeprobeerd kunnen worden. Ook ben je van harte welkom om eens bij een repetitie van het leerlingenorkest te komen kijken. 

De aanschaf van een instrument kan een behoorlijke uitgave zijn. Om hierin tegemoet te komen en om te bekijken of uw zoon of dochter echt verder wil met muziek maken, kunnen instrumenten, indien voorradig, tegen een kleine jaarlijkse vergoeding worden gehuurd van de vereniging. Of anders is er ook de mogelijkheid om bij een muziekwinkel een instrument te huren.

Contact
Voor meer informatie over het volgen van muziekles en het leerlingenorkest kunt u contact opnemen met onze jeugdcoördinatoren.