AMV klassen op bezoek Excelsior

kinderorkest 2018 aangepastDonderdag 17 mei 2018 om 18.00 uur komen de kinderen die dit seizoen hebben deelgenomen aan de AMV lessen bij Ali Maris bij harmonieorkest Excelsior op bezoek. Inmiddels is dit een jaarlijkse afsluiting voor deze groepen om kennis te maken met het vervolg op de AMV lessen. Deze avond is het vooral de bedoeling dat er een leuk muzikaal samenspel is tussen de blokfluiters en het orkest. Vervolgens is er ruime gelegenheid voor informatie over de muzieklessen gecombineerd met onze vereniging en kunnen de kinderen de diverse muziekinstrumenten die er in het orkest worden gebruikt uitproberen.

Nieuw dit jaar is dat we in samenwerking met Cultuurkust een vervolg kunnen aanbieden op deze bijeenkomst. De kinderen die een bepaald instrument willen uitproberen, kunnen dit doen door opgave via Cultuurkust voor de kinderorkesten die eind mei zullen gaan starten. Er is een keuzemogelijkheid tussen hout- en koperblazers. Deze lessen zijn een mooie opstapmogelijkheid om vervolgens na de zomervakantie een aansluiting te maken met de muzieklessen voor het uitgekozen instrument. Voor meer informatie en opgave (klik hier voor houtblazers en koperblazers).

Oranjeconcert op 21 april 2018

Poster Oranjeconcert 2018 web

Op 21 april 2018 geeft Harmonieorkest Excelsior Ermelo haar jaarlijkse Oranjeconcert in Theater de Dialoog te Ermelo. Dit jaar hebben we gekozen voor een samenwerking met Popkoor 4-us. 

Popkoor 4-us bestaat sinds september 1999 en is ontstaan uit een schoolkoor. 4-us brengt een gevarieerd programma, voornamelijk bestaande uit klassieke en moderne popsongs, waarvan enkele a-capella worden gezongen. Alle arrangementen zijn eigentijds en zelfgemaakt. Het koor staat onder leiding van Wim van Beek en telt momenteel 18 leden (dames) in leeftijd variërend van 16 tot 30 jaar.

Naast het programma dat elke vereniging presenteert is er ook een gezamenlijk programma. Hierin zullen Excelsior en Popkoor 4-us onder andere een Frank Boeijen selectie en Music van John Miles ten gehore brengen. Excelsior pakt dit Oranjeconcert uit met toepasselijke muziek waarin onze vrijheid centraal staat. Hoogtepunt hierin is de muzikale vertolking van het leven van Anne Frank, ondersteund met ontroerende filmbeelden.

Kortom: een avond die u niet mag missen. Kaartjes voor deze voorstelling zijn nu reeds te bestellen bij de theaterkassa van de Dialoog: http://www.theaterdialoogermelo.nl/35.html. De toegang is €10,-- (kinderen tot 12 jaar half geld) inclusief gratis pauzedrankje. Tot ziens op 21 april!

125 jaar Harmonieorkest Excelsior Ermelo!

feestje

Afgelopen donderdag 18 januari 2018 is ons 125-jarig jubileumjaar van start gegaan. Vandaag zullen de leden van Excelsior met direct betrokkenen het jaar met een feestje gaan inluiden. Daarbij zal er gespeurd worden door het dorp Ermelo, de standplaats van de vereniging. En uiteraard zal de muziek niet ontbreken en zal er een workshop worden gegeven, waarbij alle blazers zich laten omscholen naar de percussie wereld. Hiermee geeft de vereniging het start voor een bijzonder jaar.

Uiteraard vergeten wij u als trouwe bezoeker bij onze concerten niet. Natuurlijk zal u, zoals u van ons gewend bent, dit jaar weer voldoende gelegenheid hebben om te genieten van onze feestelijke optredens. En dit jaar dan met een jubileumtintje van 125 jaar.

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de gebeurtenissen van de vereniging, meld u dan aan voor onze nieuwsbrief via onze site. Zo mist u nooit een optreden!

Muzikaal 2018 toegewenst

Happy-New-Year-2018-Images-4.jpg
Wat gaat de tijd toch snel. 2017 is alweer bijna voorbij en wat hebben we een leuk jaar  gehad. We kunnen terug kijken op een geslaagd muzikaal jaar waarin we veel van ons orkest hebben laten zien. Met de hele vereniging op het podium of lekker BBQ-en met de leden, we zijn trots op deze vereneging. Nu is 2018 alweer inzicht en hopen we van dit jaar een nog groter feest te maken. Daarom wensen we jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling toe en dat het een muzikaal 2018 mag worden.

Drummer(s) gezocht

drums12Harmonieorkest Excelsior is op zoek naar slagwerkers! Onze orkesten bestaan uit leden die graag met elkaar populaire en aansprekende muziek spelen. Wil je eens vrijblijvend met één van onze orkesten kennis maken? Kom dan langs op donderdagavond in de Dialoog Ermelo.

Wanneer? Elke donderdagavond.

  • Leerlingenorkest:   18.00-18.30 uur
  • Jeugdorkest:          18.30-19.30 uur
  • Harmonieorkest:    19.45-22.00 uur

Waar? Dialoog Ermelo, Raadhuisplein 4

Kijk voor meer info over onze vereniging verder op de site.

Najaarsconcert 2017: kaartverkoop is gestart!

Poster najaarsconcert webHet najaarsconcert van Excelsior Ermelo op 25 november 2017 kenmerkt zich door twee bijzondere eigenschappen: alle orkesten die de vereniging rijk is komen aan bod, en in de pauze wordt traditiegetrouw een loterij georganiseerd waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Deze combinatie maakt het najaarsconcert van Excelsior Ermelo een leuke, ontspannende avond die bovendien aansprekend is voor jong en oud.

Hoewel de hoofdmoot van de avond ingevuld zal worden door het concertorkest, zet ook de jeugd haar beste beentje voor. Ook worden enkele stukken met de gehele bezetting ten gehore gebracht. Excelsior Ermelo zal op dit najaarsconcert een afwisselend menu opdienen met als thema film en musical. Van het indrukwekkende Miss Saigon tot Soldaat van Oranje. Uiteraard ontbreekt ook Disney niet, zodat het programma voor iedereen aansprekend is.

Graag tot ziens op 25 november! De aanvang van het concert is om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30. U kunt de toegangskaarten bestellen op http://www.theaterdialoogermelo.nl/12.html, of kopen bij de theaterkassa van de Dialoog. De toegang is €8,- (inclusief pauzedrankje), kinderen tot 12 jaar mogen voor €4,- naar binnen.

Adres: Theater de Dialoog, Raadhuisplein 4, Ermelo.

Help Excelsior en win € 100.000!

header logo3 gcaVandaag, 16 september 2017, begint de jaarlijkse Grote Club Actie. Al 45 jaar steunt de Nationale Stichting Grote Clubactie het Nederlandse verenigingsleven. Verenigingen zijn namelijk de basis voor een gezonde samenleving. Daarom organiseert de Grote Club Actie jaarlijks een landelijke loterij waarmee verenigingen extra inkomsten werven. Ook Excelsior doet hieraan mee, ons doel is de aanschaf van nieuwe instrumenten voor de jeugd en de aanschaf van aansprekende bladmuziek. Want muziek maken maakt slim, is leuk om te doen en nog leuker in verenigingsverband. KOOP DAAROM NU UW LOTEN ONLINE bij http://clubactie.nl/actie/ChristelijkHarmonieOrkestExcelsior. Een makkelijkere manier om ons te steunen is er niet, en een beter doel eigenlijk ook niet. Klik dus gelijk even op de link en maak ons blij!

Leerlingenorkest start het nieuwe seizoen

Repetitie 240817 leerlingenorkest ExcelsiorHet leerlingenorkest van Excelsior heeft het nieuwe seizoen met haar 1e repetitie weer ingeluid. Bij deze start werd het orkest opnieuw verblijdt met de komst van 3 nieuwe leerlingen. Het aantal komt hiermee op 15! Uiteraard met een supertrotse dirigent Arjan Rutten werd de avond weer volop musicaal ingezet. Het belooft weer een fantatisch jaar te worden met het mooie vooruitzicht op ons 125 jarig jubileum in 2018. Wat dat jaar ons allemaal gaat brengen, is een verrassing. Houdt u onze site met regelmaat in de gaten en u mist niks van onze muziekvereniging.

Afsluiting seizoen met solistenfestival Excelsior Ermelo

solistenfestival 2017

Nu voor het 3e jaar is er een solistenfestival gehouden bij Excelsior Ermelo. Het seizoen is hiermee tot een einde gekomen en hoe kan je beter je vakantie in gaan dan nog eens even goed van je te laten horen. Het aantal optredens was wat minder dan vorig jaar, maar dat mocht de pret niet drukken. Solisten, duo's, trio en quartet waren aanwezig met hun optreden. Zeker bij onze jongere muzikanten was de vooruitgang zeer goed te merken. Met een paar solisten die nog maar een aantal maanden bij ons leerlingenorkest spelen was de avond grandioos. Dank aan iedereen die heeft meegedaan en natuurlijk de organisatie van dit solistenfestival. De foto's van alle solisten van Excelsior staan hier.

Geslaagden Excelsior HaFaBra diploma's

Geslaagden HaFaBra 2017We zijn weer trots op onze jeugdleden, want de volgende leden zijn geslaagd voor hun HaFaBra muziekdiploma.

A-diploma; Eva van Dijk (klarinet), Hidde van Dijk (cornet), Tybee van den Roovaart (trompet) en Tijmen van Bentum (trompet)
B-diploma; Femke den Uil (alt-sax), Dirk Staal (bugel)
C-diploma; Estia de Wolf (alt-sax)
D-diploma; Remco Holierhoek (melodisch slagwerk)
Allemaal van harte gefeliciteerd en op naar de volgende!
Daarnaast willen we Remco heel veel succes wensen met zijn studie op het conservatorium in Zwolle.

Toppers, zijn het!

20170518 182411Wat een toppers hebben wij mogen ontmoeten bij harmonieorkest Excelsior. De blokfluiters van Ali Maris, die maar 10 weken van het hele muziekseizoen blokfluitles hebben gekregen, lieten het orkest hun kwaliteiten horen. Zeer verrast werd hierop gereageerd door de dirigent Arjan Rutten en de leden van Excelsior. Uiteraard hebben deze toppers ook met het samenspel laten horen dat zij niet alleen met elkaar goed kunnen samenspelen, maar met het orkest erbij was dit ook voor hun geen punt. De avond was weer zeer geslaagd en de kinderen konden na het spelen nog de verschillende instrumenten uit proberen. Heeft u of uw kinderen deze avond gemist en wilt u meer weten over onze vereniging, muziekles, instrumenten etc, Neemt u dan contact op met onze jeugdcoördinator, Claudia Rikkers.

Meer indruk van deze avond, klik hier voor het fotoalbum.

Muziekladder op bezoek bij Excelsior

2015 05 2818.32.55Donderdag 18 mei 2017 zet het harmonieorkest Excelsior haar deuren open voor een geweldige samenspel met de kinderen van de Muziekladder onder leiding van Ali Maris. De kinderen nemen allen hun blokfluit mee en zullen kennis gaan maken met de mogelijke volgende stap in hun muziekcarrière. Naast het samenspel met het muziekstuk "Het Blokfluitspook", krijgen zij de gelegenheid om eens de instrumenten van een harmonie te bekijken en uit te proberen. De ouders krijgen volop de gelegenheid om vragen te stellen over muziekles via Cultuurkust en de samenwerking met Excelsior. Het belooft weer een gezellig avond te worden.

Deze avond staan de deuren ook open voor iedereen die meer wilt weten over ons harmonieorkest. Mocht u geïnterresseerd zijn in het bijwonen van deze avond dan bent u van harte welkom.

De avond begint om 18.00 uur in de theaterzaal van De Dialoog. Wilt u via mail informatie opvragen, stuur dan een mail naar Claudia Rikkers, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Oranjeconcert 2017 samen met...

Oranjeconcert 2017 A5Op 22 april 2017 geeft Excelsior Ermelo haar jaarlijkse Oranjeconcert. Dit Oranjeconcert is voor veel inwoners van Ermelo al jarenlang een hoogtepunt in de reeks van aan Koningsdag gerelateerde activiteiten. Ook dit jaar is Excelsior er weer in geslaagd om een leuk en afwisselend programma samen te stellen. De klassiekers zullen zeker niet ontbreken, maar we laten ook graag onze solisten schitteren op dit concert. Zo zal Harold van der Meer de solo verzorgen in het door Kyteman wereldberoemd gemaakte 'Sorry', afkomstig van zijn album 'The Hermit Sessions'. 

Annemarie The Pilgrims Voices web

Primeur dit jaar is de samenwerking met Annemarie & The Pilgrims Voices uit Harderwijk. Annemarie & The Pilgrims Voices is een gemengd ensemble bestaande uit 12 personen dat inmiddels 5 jaar bestaat. Alle leden volgen klassieke zanglessen bij de zangschool van Annemarie de Jong. Enkele leden treden geregeld op als solist binnen het eigen ensemble maar ook op aanvraag van andere koren. Annemarie de Jong, zangpedagoge, sopraansoliste en dirigent studeerde klassieke zang aan het Rotterdams conservatorium en volgt momenteel de opleiding koordirectie aan het Utrechts conservatorium. Het ensemble organiseert ieder jaar tenminste één Classic Night Concert (CNC) in Nunspeet.

Samen met dit ensemble zal Excelsior onder andere de Vera Lynn medley ten gehore brengen. Het ensemble zal daarnaast ook enkele stukken uit eigen repertoire laten horen. Het bekende en toepasselijke 'Vrijheid' van Musumarra staat in ieder geval op het programma! Wij kijken enorm uit naar de samenwerking met Annemarie & The Pilgrims Voices, en hopen dat u dit net zo mooi gaat vinden als wij. 

Het orkest pakt met dit Oranjeconcert verder uit met concertstukken als het schitterende 'Terra Vulcania' van Otto M. Schwarz en de hoogtepunten uit de Scheherazade symphonic suite van N. Rimsky-Korsakov.

Na afloop van het concert vindt onze traditionele en gezellige afterparty plaats in de foyer van Theater de Dialoog. Deze afterparty is gratis, drankjes dient u dan wel zelf af te rekenen.

Het Oranjeconcert vindt plaats op 22 april 2017 in Theater 'de Dialoog' te Ermelo. Kaarten zijn direct bij de Dialoog te bestellen, maar ook aan de zaal verkrijgbaar (indien nog voorradig). De plaatsbewijzen kosten 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot 12 jaar. Een pauzedrankje is inbegrepen bij de prijs. Aanvang van het concert is om 20.00 uur. We rekenen op uw komst, tot ziens!

Nieuwe leerlingen stromen in

In het nieuwe jaar is het moment weer aangebroken dat de nieuwe leerlingen van Excelsior, die nog maar een paar maandjes/weekjes les hebben, gaan instromen in het leerlingenorkest. Altijd weer een spannend moment. Niet alleen voor de nieuwelingen, maar ook de leerlingen die al in het orkest zitten, vinden het spannend. Zij zijn tenslotte nu degene die de kar moeten trekken voor de leerlingen die erbij komen. Een leerling kan van elke leeftijd zijn, want het gaat erom dat je nog maar kort met muziekles bent gestart.

Bent u nu ook zo'n leerling, maar nog geen lid van Excelsior en wilt u graag naast de muziekles ook muziek leren spelen in groepsverband? Kom dan eens een kijkje nemen op de repetitie van het leerlingenorkest. Zij repeteren elke donderdag van 18.00 - 18.30 uur in de Dialoog. Wilt u eerst meer informatie, kijkt u dan verder op de website of neem contact op met onze jeugdcoördinator.

Promo video!

Bekijk nu de promo video van Harmonieorkest Excelsior Ermelo! De video is door FAMIS fotografie samengesteld uit diverse opnamen van het najaarsconcert op 26 november 2016. Aspirant leden krijgen zo een goede indruk van de mogelijkheden. Enthousiast geworden? Kom dan eens vrijblijvend kennismaken. Er is altijd en per direct plaats voor (melodisch) slagwerkers, klarinetten, basklarinetten en fagot.

Schaatsen met Excelsior!

Schaatsen 2016 groepsfotoVrijdag 9 december 2016 is de jeugd van harmonieorkest Excelsior eens iets anders gaan doen dan muziek maken. We hebben de schaatsen onder gebonden en hebben ons uitstekend vermaakt in Harderwijk op IJs. Ook zulke activiteiten zijn belangrijk en vooral ook zeer gezellig. De JCE (jeugdcommissie Excelsior) heeft haar eerste activiteit goed geregeld. Dit beloofd wat voor 2017!

Geslaagd najaarsconcert van Excelsior Ermelo

2016 11 26 Najaarsconcert jeugdorkestOp zaterdag 26 november 2016 heeft een groot aantal bezoekers kunnen genieten van het najaarsconcert van Harmonieorkest Excelsior Ermelo. In een vrijwel uitverkocht Theater de Dialoog te Ermelo hebben alle afdelingen van de vereniging laten horen waar zij de afgelopen periode aan gewerkt hadden.

Het spits werd afgebeten door het leerlingenorkest. Voor een aantal van deze leerlingen was dit optreden de vuurdoop om te spelen voor een volle zaal. Ze bleven de zenuwen goed de baas, en lieten horen dat het leerlingenorkest een mooie plaats binnen de vereniging heeft, met een muzikale belofte voor de toekomst.

Het jeugdorkest nam daarna het stokje over. Met een viertal goed in het gehoor liggende en populaire nummers is een uitstekende muzikale prestatie neergezet die het publiek zeker wist te bekoren. Het afsluitende stuk voor de pauze was 'Hollandse Hits' in een arrangement van Peter Kleine Schaars (zie foto, beschikbaar gesteld door FAMIS fotografie. Alle foto's zijn hier te zien).

In de pauze organiseerde Excelsior traditiegetrouw een loterij, waarbij mooie prijzen te winnen waren. Ook dit jaar waren de lootjes in een mum van tijd uitverkocht.

Na de pauze nam het concertorkest plaats op de bühne, met een gevarieerd en gewaagd muzikaal programma. Stukken zoals de 'Florentiner Mars', 'Barbier van Sevilla' en 'Swaying in de Westwind' waren voor zowel publiek als muzikanten een klein feestje. Ludiek hoogtepunt van dit tweede deel vormde het stuk 'The Typewriter' van Leroy Anderson. Remco Holierhoek verzorgde in dit stuk de solo op een schrijfmachine uit de jaren 20 van de vorige eeuw.

Heeft u deze avond gemist? Dan is er gelukkig weer een concert van dit toonaangevende Ermelose orkest op 22 april 2017, wederom in Theater de Dialoog te Ermelo. Reserveer deze datum gelijk in de agenda! U kunt ook de video terugkijken!

Excelsior blaast stof eruit

De zomervakantie is weer ten einde en donderdag 25 augustus 2016 pakken we onze instrumenten weer op en blazen we het stof er weer uit. Natuurlijk is het altijd leuk om weer te beginnen en tegelijkertijd ook een mooi moment voor mensen, die nog geen lid zijn van Excelsior en hun hobby weer willen oppakken. Ben jij iemand of ken jij iemand die weer graag muziek wil maken en dan gezellig bij ons in het orkest, kom dan vooral langs tijdens onze repetitie om de sfeer te proeven. Wil je eerst vooraf wat informatie dan kan dat via deze site met een mail of bel ons gerust. Dan krijg je namelijk direct antwoord op je vragen. Hier volgen in ieder geval de tijden waarop onze orkesten repeteren:

  • Leerlingenorkest 18.00 - 18.30 uur
  • Jeugdorkest 18.30 - 19.30 uur
  • Harmonieorkest 19.45 - 22.00 uur

Repetities zijn altijd op de donderdag in de Dialoog van Ermelo.

Concertagenda

27 september 2018
18:30 - 19:30 uur
Optreden bij Sonneheerdt Ermelo
24 november 2018
20:00 - 22:30 uur
Najaarsconcert

Onze sponsors