• 1

Najaarsconcert 2018Op 24 november 2018 gaf Chr. Harmonieorkest Excelsior haar jaarlijkse najaarsconcert, ditmaal in het teken van het 125 jarig bestaan van de vereniging. Voor een vrijwel uitverkochte zaal hebben alle orkesten van de vereniging hun beste beentje voorgezet, resulterend in een concert dat zijn weerga niet kent. De start met 'Dancing on the Seashore' met alle leden van de vereniging tegelijk op het podium was gelijk al een succes. Aansluitend liet het leerlingenorkest van zich horen, waarna het jeugdorkest het stokje overnam. Excelsior staat erom bekend het leukste orkest van de Veluwe te zijn, dat blijkt overduidelijk als je het grote leerlingen- en jeugdorkest van Excelsior aan het werk ziet. Het harmonieorkest vervolgde het programma met onder andere Nabucco, Symphony nr. I uit de Hobbits, en Rock Symphonie.

De keuze van het repertoire was deze keer op een bijzondere manier tot stand gekomen: tijdens het najaarsconcert 2017 is aan onze bezoekers gevraagd wat zij graag nog eens zouden willen horen. Op basis hiervan is het programma voor dit jubileumconcert samengesteld. Naast het feit dat de vereniging een jubileum vierde, is ook Jan Smit gehuldigd vanwege zijn 60-jarig lidmaatschap. Hij ontving de gouden speld met twee diamanten van de voorzitter.

Mede door onze sponsors (Ducky Dons, Wuestman, Cekamon, Designed 4 U en Tommy Carving) was deze avond een groot succes en voor herhaling vatbaar. We hopen iedereen dan ook weer op 13 april 2019 te mogen begroeten. Dan geeft Excelsior haar jaarlijkse Oranjeconcert in de Dialoog. Kaarten zijn nu reeds te koop!