• 1

Poster najaarsconcertOp zaterdag 30 november geeft Harmonieorkest Excelsior Ermelo haar jaarlijkse najaarsconcert. Dit najaarsconcert krijgt een bijzonder karakter: het harmonieorkest speelt samen met pianiste Stephanie Bennett het wereldberoemde Rhapsody in blue. Voor Stephanie Bennett moet muziek voelbaar zijn, uit het hart en een verhaal vertellen. Stephanie schrijft haar eigen nummers en begeleidt zichzelf op piano. Ze heeft altijd klassiek piano gespeeld. Stephanie heeft haar wieg staan in Heerde, op de Veluwe. Voor haar studie verhuisde ze naar Groningen, waar ze nog steeds woont en actief is als GZ-psycholoog en Statenlid voor de provincie Groningen. Met Stephanie als gastsolist op ons najaarsconcert beloven we u een muzikale ervaring om nooit te vergeten!

Het programma wordt verder uitgevoerd door alle orkesten van de vereniging: het leerlingenorkest, het jeugdorkest en het harmonieorkest. Juist deze mix maakt de avond aantrekkelijk voor jong en oud, waarbij alle leden van de vereniging zich op uitmuntende wijze presenteren.

Deze avond bieden we nóg een hoogtepunt: de traditionele superloterij. Na afloop van het concert is er een afterparty met een gezellig combo. Tijdens deze afterparty kan je gezellig napraten met de orkestleden. Wij bieden iedereen wat lekkers aan, drankjes zijn na afloop voor eigen rekening.

LoterijNiemand wil deze avond missen, en er zijn nu al kaarten te koop via de website van de Dialoog. Toegang voor volwassenen is €8,- en voor kinderen tot 12 jaar €4,-. Deze toegangsprijs is inclusief pauzedrankje. Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Op tijd komen is belangrijk: dan heb je de beste lotnummers voor de superloterij! De foyer is reeds vanaf 19.00 uur toegankelijk.

Fête de la Musique logoFête de la Musique is een niet meer weg te denken muziekfeest in ons mooie dorp, waar liefhebbers van heide en ver komen om te genieten van de vele optredens van zang, dans en cabaret. Het festijn vindt dit jaar plaats op 22 juni 2019. Traditiegetrouw is Harmonieorkest Excelsior natuurlijk aanwezig op dit leuke festival. Ben je geïnteresseerd in het gehele programma: klik dan hier.

Om 11.45 uur start ons jeugd- en harmonieorkest met een spetterend optreden op het Raadhuisplein. We hebben een leuk en aansprekend programma samengesteld dat uitstekend in de sfeer van het festival past. Uiteraard hebben we ook enkele aansprekende meezingers op het programma staan, waardoor het Raadhuisplein écht een plek is waar je rond 11.45 uur moet zijn!

Ook onze leerlingen laten zich op dit festival niet onbetuigd: om 14.30 geven zij een concert in zaal 9 van de Dialoog. Hier laten onze leerlingen horen hoe leuk het is om samen muziek te maken. Samen muziek maken wordt nog veel leuker als er veel publiek is dat naar je komt luisteren. We rekenen op je komst!

Oranjeconcert 2019Het Oranjeconcert van Harmonieorkest Excelsior Ermelo is voor veel inwoners van Ermelo een hoogtepunt in de reeks van aan Koningsdag gerelateerde activiteiten. Het Oranjeconcert 2019 heeft een veelzijdig, modern karakter waarbij Excelsior Ermelo een gevarieerd repertoire ten gehore brengt. In samenwerking met Popkoor 4-us is een avondvullend programma samengesteld dat u niet mag missen.

Dit jaar wordt het Oranjeconcert in samenhang met Free Ermelo georganiseerd. Liefhebbers van harmoniemuziek komen hier goed aan hun trekken: overdag speelt Crescendo Ermelo en VMTKV, in de avond bent u welkom bij ons. Het Free Ermelo programma is zodanig opgezet dat er geen concurrerende acts op de podia op het Raadhuisplein tegelijk met het Oranjeconcert plaatsvinden. Dat maakt de keuze voor u eenvoudig: bestel daarom gelijk de kaarten voor het Oranjeconcert via de website van de Dialoog! 

Het Oranjeconcert van Excelsior Ermelo is een gezellig muzikaal avondje uit voor jong en oud. De toegangsprijs is laag gehouden: 10 euro inclusief pauzedrankje. Kinderen tot en met 12 jaar mogen voor half geld naar binnen. Graag tot ziens op zaterdag 13 april 2019 in Theater de Dialoog, Raadhuisplein, Ermelo.

Pietenband 2018Sinterklaas is weer in het land en is op 17 november 2018 aangekomen in Ermelo. Dit is altijd een groot feest voor alle kinderen in Ermelo. Traditioneel verzorgt Excelsior Ermelo de Pietenband. Ditmaal was de Pietenband vrijwel geheel uit onze jeugdleden samengesteld. Herkent u ze nog (klik op de foto voor een vegroting)?

Najaarsconcert 2018Op 24 november 2018 gaf Chr. Harmonieorkest Excelsior haar jaarlijkse najaarsconcert, ditmaal in het teken van het 125 jarig bestaan van de vereniging. Voor een vrijwel uitverkochte zaal hebben alle orkesten van de vereniging hun beste beentje voorgezet, resulterend in een concert dat zijn weerga niet kent. De start met 'Dancing on the Seashore' met alle leden van de vereniging tegelijk op het podium was gelijk al een succes. Aansluitend liet het leerlingenorkest van zich horen, waarna het jeugdorkest het stokje overnam. Excelsior staat erom bekend het leukste orkest van de Veluwe te zijn, dat blijkt overduidelijk als je het grote leerlingen- en jeugdorkest van Excelsior aan het werk ziet. Het harmonieorkest vervolgde het programma met onder andere Nabucco, Symphony nr. I uit de Hobbits, en Rock Symphonie.

De keuze van het repertoire was deze keer op een bijzondere manier tot stand gekomen: tijdens het najaarsconcert 2017 is aan onze bezoekers gevraagd wat zij graag nog eens zouden willen horen. Op basis hiervan is het programma voor dit jubileumconcert samengesteld. Naast het feit dat de vereniging een jubileum vierde, is ook Jan Smit gehuldigd vanwege zijn 60-jarig lidmaatschap. Hij ontving de gouden speld met twee diamanten van de voorzitter.

Mede door onze sponsors (Ducky Dons, Wuestman, Cekamon, Designed 4 U en Tommy Carving) was deze avond een groot succes en voor herhaling vatbaar. We hopen iedereen dan ook weer op 13 april 2019 te mogen begroeten. Dan geeft Excelsior haar jaarlijkse Oranjeconcert in de Dialoog. Kaarten zijn nu reeds te koop!

VacatureOp 30 augustus start Harmonieorkest Excelsior Ermelo met de repetities voor seizoen 2018-2019. We verheugen ons op een aantal leerlingen en jeugdleden dat doorstroomt naar het naast hogere orkest! Maar we kunnen nog steeds nieuwe leden gebruiken! Niets is leuker dan spelen bij dit harmonieorkest: we hebben een groot jeugdorkest, een harmonieorkest op behoorlijk niveau, een leuke dirigent en vooral heel veel plezier in het maken van muziek met elkaar. 

Om het harmonieorkest te versterken zijn we voor het nieuwe seizoen op zoek naar klarinettisten, melodisch slagwerker, een drummer en een fagottist. We vragen enthousiasme, repetitiediscipline en speelniveau B of hoger. Speel je een ander instrument en wil je komen kennismaken: ook dan ben je van harte welkom. Voor het leerlingen en jeugdorkest is instroom altijd mogelijk, ongeacht het instrument. Alle orkesten werken toe naar ons jubileumconcert op zaterdag 24 november. Een beter moment om lid te worden is er niet!

Kom vrijblijvend langs op 30 augustus: ons leerlingenorkest repeteert van 18.00 tot 18.30 uur, het jeugdorkest van 18.30 tot 19.30 uur en het harmonieorkest van 19.45 tot 22.00 uur. Locatie: Theater de Dialoog, Raadhuisplein, Ermelo.